Feliratkozás hírlevélre

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel

Itt vagyok: Főoldal / Könyvek / Szakácskönyv, Gasztronómia / Paleolit megoldás - Az ősi emberi étrend

Termékekpaleolit-megoldas-az-osi-emberi-etrend
Paleolit megoldás


Share |

Paleolit megoldás: Az ősi emberi étrend

Írta: Wolf, Robb

Scolar Kiadó


Kiadás éve: 2012
Oldalak száma: 300
ISBN: 978-963-244-353-9

Bolti ár: 3250 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 3088 Ft
Mennyiség: db

Kosárba


Leírás

Egyre inkább terjed az a nézet, hogy az úgynevezett civilizációs betegségekért nem a magas életkor vagy a környezeti ártalmak a felelősek, hanem a gabona alapú étrend. Korszerű tudományos tényeken alapuló könyvében Robb Wolf mindenki számára érthetően és szórakoztatóan magyarázza el, miért érdemes visszatérnünk őseink táplálkozási szokásaihoz, és miért fontos a napi testedzés.

„Kinek lehet hasznos A paleolit megoldás? Egy szóban összefoglalva: mindenkinek. Ebből a könyvből árad az életerő, vidám és lebilincselő, miközben remekül közvetíti a tudományos tényeket és a paleolit üzenet fontosságát. Robb kiemelkedő munkát végzett: a különböző tudományterületeket egyesítette ebben a közérthető, szórakoztató ésami talán a legfontosabb – a gyakorlatban is alkalmazható kötetben. Elismerésre méltó teljesítmény, amit minden olvasó imádni fog.

A könyvben megismerkedhetünk paleolit kori őseink figyelemre méltóan egészségi állapotával, és megtudhatjuk, hogy ez miként változott meg a földművelésre, és ezzel az emberiség „kétélű kardja”, vagyis a gabona által dominált étrendre való áttéréssel. Megtudhatjuk azt is, hogy ételeink és hormonszintünk bonyolult kapcsolata milyen hatással van arra, hogy éppen kicsattanó egészségnek örvendünk-e, vagy valamilyen egészségügyi problémávalpéldául 2-es típusú cukorbetegséggel vagy egyéb inzulinszabályozási rendellenességgel, szív- és érrendszeri bajokkal, Alzheimer-kórral vagy rákkalküzdünk. Emellett Robb nemcsak azt tárja fel, hogy a gabonafélék mennyi autoimmun betegség okozói, hanem azt is, miként tehetik tönkre egészségünket azáltal, hogy gyulladásokat generálnak a szervezetben. Sok mindent megtudhatunk az étkezési zsírokról, hogy a vadászó-gyűjtögető ember génállományának kialakulása óta miként változtak a különböző zsírok arányai, és mindez hogyan hat a mai ember egészségére.

A könyv talán egyik leginformatívabb és legmegdöbbentőbb része a kortizol nevű stresszhormonról szóló fejezet, melynek elolvasása után szerintemhozzám hasonlóanmindenki átértékeli alvási szokásait, munkarendjét és életmódjának egyéb jellemzőit. Ha korábban sosem sportoltunk, akkor is érdekesnek, hasznosnak és motiválónak fogjuk találni az őskori ember fittségéről szóló fejezetet. Meg fogjuk érteni a testmozgás jelentőségét egészségünk és életminőségünk megtartása szempontjából. Robb a könyvet a paleolit étrend gyakorlati megvalósításával kapcsolatos ötletekkel zárja: miket vásároljunk, hogyan etessük gyerekeinket, hogyan állítsunk össze egy harmincnapos étrendet, hogyan követhetjük nyomon fejlődésünket a vérképünk segítségével, és mit is mutat meg a vérkép.”

(Részlet az előszóból, írta: Loren Cordain, a Colorado State University professzora, a Paleo Diet és a Paleo Diet for Athletes című könyvek szerzője)
 

Tartalomjegyzék

Mit vettek még, akik ezt vették?

Ezeket ajánljuk még a kategóriábóldeligyumolcsok-a-konyhaban-levesek-foetelek-desszertek

Bolti ár: 3990 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 3791 Ft
gasztronomiai-vilagkalauz-egeszsegeseknek-cukorbetegeknek-liszterzekenyeknek-es-fogyni-vagyoknak

Bolti ár: 4900 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 4655 Ft
99-uj-nyalanksag
99 új
nyalánkság

Írta: Lajos Mari

Bolti ár: 2900 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 2755 Ft
jol-enni-jol-lenni
Jól enni, jól
lenni

Írta: Neil Perry

Bolti ár: 5950 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 5653 Ft
grillezes-inycsiklando-grilletelek-minden-alkalomra

Bolti ár: 3990 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 3791 Ft
a-befozes-muveszete-dzsemek-befottek-savanyusagok-es-egyeb-finomsagok

Bolti ár: 7990 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 7591 Ft
gombajo-fogasok
Gombajó fogások
Írta: Mutsy Anna - Hajdú Csaba

Bolti ár: 4500 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 4275 Ft
101-whisky-amit-feltetlenul-meg-kell-kostolnod-mielott-meghalsz

Bolti ár: 2990 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 2841 Ft
szakacskonyv-a-17-napos-dietahoz-80-vadonatuj-recept-az-egeszseges-fogyokurahoz

Bolti ár: 3950 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 3753 Ft
17-napos-dieta
17 napos diéta
Írta: Dr. Mike Moreno

Bolti ár: 3450 Ft
Kedvezmény: 5%
Netes ár: 3278 Ft